kasimir & karoline

Eigenlijk heb ik alleen maar een ijsje willen eten ...

Kasimir & Karoline is één van de belangrijkste sociaalkritische volksstukken uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Het verhaal speelt zich af op de kermis van het Oktoberfeest. De uitgelaten sfeer staat in schril contrast met het troosteloze liefdesdrama waarvan we getuige zijn.

De werkloze Kasimir en vrijmoedige Karoline slagen er ondanks hun liefde niet in hun kansarme milieu te ontstijgen. Maar het is meer dan een liefdesverhaal over twee jonge mensen. We zien hoe geld, macht en politiek de mensen in hun greep krijgen met een verwoestende uitwerking. Is er in die bijna honderd jaar nadat het stuk in premiere ging überhaupt wel iets veranderd?

De cast van Kasimir & Karoline wordt aangevuld met extra figuranten uit de spelersgroep van Troost. Regisseurs Hoek en Hofland geven op de unieke locatie van de tramremise het stuk extra dynamiek, muzikaliteit en melancholie.

TEKST Ödon von Horvath REGIE Isaäk Hofland & Frank Hoek SPEL Maartje Allebes van Arkel, Marloes Bakema, Adrie Cossee, Erika Halink Schöler, Bert 't Hoen, Michel Hueber, Floris de Monchy, Marije Tekstra & Camille Welie PRODUCTIE Ruth Bekker, Gerco Stoffelsen & Hedwig Zoutenbier STYLING Hugo Loomeyer FOTOGRAFIE Annemiek van der Kuil | PhotoA.nl

SPEELDATA do. 15 | vr. 16 (uitverkocht) | za. 17 | do. 22 | vr. 23 | za. 24 juni 2023

AANVANG 20.30 uur LOCATIE Remise Electrische MuseumTramlijn, Havenstraat, achter voormalige Haarlemmermeerstation, Amsterdam Zuid PRIJS € 22,50,- / Stadspas, CJP, Student, Kind: € 17,50 (incl. een passend drankje) RESERVEREN klik hier

BUITEN De voorstelling is in de buitenlucht. Wij adviseren een jasje o.i.d. voor de late avond en een zonnebril.
Het weer kan helaas soms roet in het eten gooien. Indien nodig wordt op deze website vermeld dat de voorstelling afgelast is. Bezoekers die gereserveerd hebben, worden ook gemaild.

ROUTE NAAR SPEELTERREIN Neem op de rotonde in de Amstelveenseweg de afslag naar Havenstraat. En sla meteen links af de weg/fietspad op, langs de oude loodsen. (Deze weg loopt aan de linker kant van het benzinestation). Weg vervolgen tot dat er een slinger naar rechts in het fietspad komt. Daar zie je links de oude trams en de tribune staan.

Kasimir & Karoline wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, De Monchy & Bakker en Q-Factory

 

troostzw