troostzw

5x kersentuin

Troost in de Stadsschouwburg!

Vijf Amsterdamse amateurgezelschappen geven hun interpretatie op de voorstelling De Kersentuin, geïnspireerd op de toneelvoorstelling van de wereldberoemde Russische schrijver Anton Tsjechov.

De kersentuin gaat over het niet kunnen loslaten van het verleden en het veranderen van de tijd. Als de weduwe Ljoebow na jaren weer terugkeert naar haar ouderlijk huis in Rusland, treft ze een compleet andere wereld aan. De familieschulden zijn zo groot, dat het huis met de bijbehorende grond verkocht moet worden. Lopachin – die ooit bij Ljoebow als boerenknecht in dienst was - wil het perceel opkopen om vervolgens haar geliefde kersentuin te kappen en er vakantiewoningen te laten bouwen.

Maar liefst 50 acteurs van de toneelgezelschappen: Dirk, Troost, Tokodrama, Lab Scrupule en Groep De Grooth gaan deze uitdaging aan. Zij maken een voorstelling met elk een eigen visie en speelstijl. Onder begeleiding van de eindregisseurs Bas Keijzer en Marijke Schonewille worden de vijf verschillende invalshoeken samengesmolten tot een knetterende, kleurrijke en uitdagende voorstelling.

De Kersentuin is voor jong en oud en wordt gehouden in de Stadsschouwburg in Amsterdam, op maandag 13 en dinsdag 14 januari. Aanvangstijd beide speeldata is: 20:00. Kaarten zijn 15 euro per stuk.

ITA: Stadsschouwburg en Toneelgroep Amsterdam zijn gefuseerd en verder gegaan onder de naam Internationaal Theater Amsterdam (ITA).

REGIE TROOST Bas Keijzer SPEL Thijs Sanderink, Marloes Bakema, Sarah Chorus, Wouter de Graaf, Michel Hueber, Anne van den Heuvel, Nadia Idder

LOCATIE Internationaal Theater Amsterdam (Stadsschouwburg), Leidseplein 26 DATUM ma 13 en di 14 januari 2020 AANVANG 20:00 uur RESERVEREN hier