troostzw

doek!

"Fijn hè, dat ik ben teruggekomen om alles te redden? Ja. De veren liggen daar. Steek je ze er zelf even in?"

De gevierde acteur Richard van Berkhoven en de ooit beroemde actrice Lies Oorthuizen repeteren een stuk dat ze 20 jaar geleden al eens samen speelden op de toneelschool. Zij wilde toen kiezen voor de musical. Hij hield haar tegen en samen schitterden ze jarenlang op het toneel. Totdat Lies samen met Wouter, gynaecoloog, naar Frankrijk vertrok. Of was het een vlucht? Lies was geen eerste keus om dit stuk te gaan spelen. Sterker nog: ze is Richards laatste redding. Al drie actrices werden door Richards perfectionisme, moeilijke karakter en, niet in de laatste plaats, drankzucht geknakt. Gevoelens van vroeger komen weer terug. Maar waar kiest Lies voor? Voor het echte of voor het onechte geluk? En wat is er eigenlijk echt of onecht?

Een hilarisch stuk dat een inkijkje geeft achter de schermen van het theater. Met als onderliggende vraag: Wat is echt en onecht op toneel, in de kunst en in de liefde?

Theatergroep Troost bewerkte de voorstelling voor thuis. Net zo grappig, net zo scherp. Maar nu nog dichterbij. Speeltijd 1 uur en 10 minuten.

REGIE Ronald de Bruin TEKST Maria Goos
SPEL Lilian Korzilius & Rocco van Loenen en Bregje Hermans & Richard Greve

GESPEELD Tussen 2013 en 2018 door de twee koppels maar liefst 68 keer in het theater, in huiskamers en op bijzondere locaties.

De voorstellingen in diverse theaters zijn heel goed ontvangen: op Troost's Facebook kreten: 'Nee, niet goed het was super'. - 'Een productie die staat als een huis!' -' De humor spat er vanaf'!