troostzw

de hunker monologen

De mens is een hunkerend wezen. Juist in deze tijd hebben we behoefte aan hoop en verlangen. Verlangen naar iemand, naar een nieuwe situatie, als individu of maatschappij ... . Vier regisseurs gingen met het spelersensemble van Troost aan de slag met vier monologen en geven hun eigen invulling aan de hunkerende mens.

 

Brief van een Onbekende

Een beroemde schrijver krijgt op zijn verjaardag een brief van een onbekende afzender. De afzender blijkt een vrouw die haar hele leven naar hem verlangd heeft en haar leven aan hem gewijd heeft. Het blijkt zelfs dat ze elkaar zeer nabij zijn geweest en momenten van grote passie hebben gedeeld. Alleen de schrijver is het vergeten. Maar voor hoe lang…?
TEKST Stefan Zweig REGIE Jules Noyons SPEL Margriet van der Meijden, Erika Halink Schöler, Marije Tekstra


The Zoo Story

De monoloog van Jerry en de hond komt uit Het verhaal van de Dierentuin (Zoostory) van de Amerikaanse schrijver Edward Albee. We kennen Albee natuurlijk van zijn klassieker Who is afraid of Virginia Woolf. Het verhaal van de Dierentuin is zijn eerste stuk en schreef hij in 1958.
Jerry leeft een geïsoleerd leven. Zijn pogingen om met mensen in contact te komen lopen meestal op niets uit. Deze dag heeft hij een besluit genomen. Hij zal zijn verhaal vertellen. Maar aan wie?
TEKST Edward Albee REGIE Vastert van Aardenne SPEL Isabelle Bolluyt, Juan Gomez Ocampo, Richard Greve


U bent mijn Moeder

In 1981 schreef Joop Admiraal dit stuk op basis van zijn gesprekken met zijn dementerende moeder in het verzorgingstehuis. In eenvoudige taal, met veel humor beschrijft hij hoe het verleden het heden inhaalt.
“Ik kom toch iedere zondag. Daarom zijn die bloemen er altijd. Als je denkt, ik krijg geen bezoek, dan kijk je maar naar die bloemen. En dan zie je dat je wel bezoek krijgt.”
TEKST Joop admiraal REGIE Tessa Lamberts SPEL Floris de Monchy, Lucas Smulders, Eric Veldman

 

Zwart / Zwart 

Geïnspireerd op het werk van de omstreden psychiater Jan Bastiaans, die in de jaren zestig experimenteerde met LSD. Het hallucinatoire middel zet alle kanalen open. Is het een trip door de meest zwarte herinneringen? Is het fantasie of een therapeutische sessie? Een afrekening? Een tragedie? Of biedt het enkel troost?
TEKST Erik-Ward Geerlings REGIE Isaäk Hofland SPEL Michel Hueber, Thijs Sanderink, Sylvia Weijmer


ARTISTIEKE LEIDING
Frank Hoek & Isaäk Hofland PRODUCTIE Els Meiners TECHNIEK Ronald Stroo

 

SPEELDATA

Zaterdag 12 december 2020

17:00 uur : Brief van een Onbekende & Zwart / Zwart

20:00 uur : U bent mijn moeder & The Zoo Story

zondag 13 december 2020

17:00 uur : U bent mijn moeder & Zwart /Zwart

20:00 uur : Brief van een Onbekende & The Zoo Story

LOCATIE Theater de Cameleon ADRES Derde Kostverlorenkade 35, 1054 TS Amsterdam PRIJS € 15

*de presentaties duren ongeveer 60 minuten en hebben geen pauze.

 

Veilig naar het theater: 

Capaciteit 30 kaarten per voorstelling. De zaal is ingedeeld in setjes van twee stoelen bij elkaar, met steeds 1,5 meter afstand ten opzichte van andere plaatsen. Wij adviseren dringend een mondkapje te dragen in het theater. Deze mag afgezet worden op het moment dat je op je toegewezen stoel bent gaan zitten. Wij hanteren de RIVM regels en de bijbehorende hygiënemaatregelen.