troostzw

la giraffa

Wij doen wat, ja. Wij maken vuile handen. Wij wel.

Terwijl in Nederland de formatie van een nieuw kabinet loopt, komen twee vriendenstellen samen in de Toscaanse zomervilla ‘La giraffa’. Marc, een ambitieus politicus, is nerveus en euforisch tegelijk over zijn verwachte benoeming tot minister. Studievriend Erik worstelt met zijn positie als CEO. Hun beider vrouwen vechten intussen onderhuids een oude strijd uit.
Het onverwachte weekendbezoek van Eriks charmante woordvoerder Willem, met zijn nieuwe liefde, verstoort het onderlinge evenwicht dat de vier vrienden door de jaren heen zo zorgvuldig hebben opgebouwd. De volgende ochtend is namelijk alles anders.

In La giraffa vechten liefde en vriendschap tegen angst en ambitie. Troost acteur Richard Greve schreef een komisch drama over machthebbers van nu en speelt met hun drijfveren, angsten en oppervlakkigheid. Cynisme met een glimlach, want uiteindelijk zijn we allemaal mens.

Oud-artistiek leider Frank Hoek maakt zijn rentree als regisseur na een afwezigheid van bijna 10 jaar. En als oud-voorzitter Hedwig Zoutenbier dan ook nog productie doet, ontstaat een mastodonten reünie met oude gewoonten. Als dat maar goed gaat.

TEKST Richard Greve REGIE Frank Hoek SPEL Isabelle Bolluyt, Hugo Loomeyer, Floris de Monchy, Michel Hueber, Sarah Chorus, Thijs Sanderink PRODUCTIE Hedwig Zoutenbier FOTOGRAFIE Annemiek van der Kuil | Photoa.nl

La giraffa is te boeken via mail theater@theatergroeptroost.nl of bel Gerda van Cappellen op 06 2704 5207. Zo wordt deze bijv. ook in 2022 nog gespeeld.

GESPEELD vr 1 t/m 10 maart en 29 november t/m 1 december 2019 LOCATIE Het Amsterdams Theaterhuis, Amsterdam en op za 19 september 2020 LOCATIE CulturA & Zo, Nootdorp