troostzw

de jossen

“Nee, hè! Straks ben ik hier de enige die is zoals iedereen!”

De Jossen zijn een groep aandoenlijke vrienden. Hun gedrag is vanzelfsprekend en veilig. Ze hebben hun eigen Josdom gecreëerd; een overzichtelijke wereld met eigen regels en gebruiken. Zo proberen zij een plaats in te nemen in de complexe en chaotische buitenwereld. Ze hebben elkaar en dat heeft ze groot gemaakt.

Als er verzet komt van één Jos, die vol schroom bekent dat ze zich zo anders voelt, veroorzaakt dit bij de anderen onzekerheid en verdeeldheid. De groep davert op zijn grondvesten maar de Jossen geven zich niet zo maar gewonnen. Valt het Josdom of overwint  de saamhorigheid?

De Jossen is een theatervoorstelling over groepsgedrag versus individu. Absurdistisch maar geloofwaardig en actueel. Overschrijd je je eigen normen en waarden uit angst er niet bij te horen? Of heb je de moed de ongeschreven codes te doorbreken om je eigen identiteit niet te verloochenen.

De Belgische schrijver Tom Lanoye staat bekend om de levendige en theatrale manier van schrijven; komisch, anderzijds niet verstoken van grofheid en cynisme.

TEKST Tom Lanoye REGIE, BEWERKING Corien Ottes SPEL Marloes Bakema, Erika Halink Schöler, Michel Hueber, Ronald Stroo, Marije Tekstra, Bob Waaijer

TECHNIEK Peter Leydekkers BEELD Hugo Loomeijer PRODUCTIE Els Meiners, Klaske Idema FOTOGRAFIE Annemiek van der Kuil | Photoa.nl

SPEELDATA
Vrijdag 23 september, zaterdag 24 september en zondag 25 september 2022.
Donderdag 29 september, vrijdag 30 september, zaterdag 1 oktober en zondag 2 oktober 2022.
Aanvang: alle dagen 20.15u, m.u.v. zondagen: 15.00u.

LOCATIE Het Amsterdams Theaterhuis, Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat, Amsterdam

PRIJS Normaal € 18,50 en Stadspas, CJP, Student, Kind (t/m 12 jr) € 14,50

RESERVEREN klik hier

 

De Jossen wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.