troostzw

vals verlangen

Macht, geluk, intriges

Zeven mensen, verlangend naar geluk. Zoekend naar geluk. Maar wat voor de één geluk is, is voor de ander ongeluk. Wat voor de één goed is, is voor de ander fout. Waar de één macht vergaart, wordt de ander een speelbal in een web van intriges en wraak. Een gevaarlijk spel van aantrekken en afstoten.

We volgen Isabelle die vanuit puur verlangen naar controle een niet zo onschuldig spelletje speelt. Eentje waarbij ze onschuldige mensen bespeelt als marionettenpoppen en waarin destructie het resultaat is.

Vals Verlangen is een zeer moderne bewerking van Les Liaisons Dangereuses (oorspronkelijk een Franse briefroman uit de 18e eeuw).
Regisseur Vincent de Lusenet heeft het stuk naar de moderne tijd gehaald en zijn eigen visie erop losgelaten. Vals Verlangen is rauw, de personages zijn echt en de acties die de personages nemen in hun zoektocht naar geluk, zijn soms angstaanjagend en onheilspellend. Mensen kunnen ver gaan, heel ver. En daarbij is niet zo duidelijk wie er in zijn of haar recht staat. Vals Verlangen laat je twijfelen aan je eigen definitie van geluk en goed en fout.

Verwacht niet dat Vals Verlangen een romantische voorstelling wordt, maar eerder eentje die je met vragen achterlaat en misschien zelfs eentje die tot hevige discussie zal leiden. Één ding is zeker; dit volwassen sprookje wil je niet missen! En wat betreft; ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’…: Kom dat maar met eigen ogen aanschouwen in december!
OORSPRONKELIJK SCRIPT Allard Blom REGIE EN BEWERKING Vincent de Lusenet SPEL Aurora Solá, Bregje Hermans, Erika Halink Schöler, Lilian Korzilius, Marije Tekstra, Richard Greve, Wouter de Graaf VORMGEVING Hugo Loomeyer PRODUCTIE Els Meiners en Klaske Idema TECHNIEK Peter Leydekkers FOTOGRAFIE Annemiek van der Kuil | Photoa.nl

GESPEELD 7,8,9 & 14,15,16 december 2018 LOCATIE Het Amsterdams Theaterhuis, M. van Bouwdijk Bastiaansestraat 54, Amsterdam